Hör auf, mir ein schlechtes Gewissen zu bereiten, wenn ich ein Einzelkind habe

alsof een kind op zich geen zegen of geschenk is. Alsof "één" kind een gruwel is.

Door Laura Lifshitz

Ik heb een enig kind en blijkbaar denken sommige mensen dat dit afschuwelijk is.

Ik krijg opmerkingen en vragen van vreemden over mijn enige ... status van het kind - "Oh, ze moet op een dag een zusje of een broer hebben, dat moet ze!" (Zij, wat mijn dochter betekent.) Of: "Gaat u er maar één hebben?"

Slechts één.

alsof één kind op zich geen zegen of geschenk is. Alsof slechts "één" kind een gruwel is.

Dan is er natuurlijk de aanval van opmerkingen over hoe "Alleen kinderen zo egoïstisch en verwend zijn" of "Alleen kinderen worden zo eenzaam. Ze zijn later boos op hun ouders. ' Blijkbaar is alleen zijn een verwant zijn aan het zijn van een melaatse: een leven vol negatieven. Om eerlijk te zijn, maakte al dit spul mijn bloed aan het koken. Voor de langste tijd voelde ik me vreselijk omdat ik wist dat mijn meisje hoogstwaarschijnlijk een enig kind zou zijn. Na twee keer hyper-gravidegridar te hebben gehad tijdens de zwangerschap en zwangerschappen te hebben verloren, begon ik in overweging te nemen dat het misschien het beste was als dit babyding een one-shot-deal voor mij was. En toen mijn ex-man en ik uit elkaar gingen, dacht ik dat verzegelde de kist op mijn dagen van het maken van baby's. Ik ben achter in de dertig, dus ik zou iemand geweldig moeten ontmoeten die voor me zou zorgen als ik weer hyperemesis had, overtuig mezelf ervan om dat nog een keer te riskeren en trouwde allemaal relatief snel.

statistisch gezien is de kans dat dat gebeurt vrij klein, hoewel de "winkel" nog steeds open is, heb ik eindelijk het reine gekregen met het feit dat het waarschijnlijk de rest van mijn leven een tweegansenshow zal zijn - ik en mijn kind .

Dit was niet iets dat ik meteen accepteerde met de innerlijke rust van Moeder Teresa. Ik ben opgegroeid in een gezin van vier meisjes -

ik ben de jongste

- en vind lange perioden van totale stilte om krankzinnig te worden. Ik ben ook voortdurend aan het socializen. Wanneer mensen vinden dat anderen luid zijn, vind ik het geruststellend. Luid, chaotisch en warm zijn slechts enkele van de woorden die ik zou gebruiken om mijn jeugd te beschrijven. Dus in eerste instantie leek de gedachte om slechts één kind groot te brengen, nou ja, bizar. De jeugd die ik kende was vol waanzin en vrouwen. Hoe zou het zijn om op te groeien zonder iemand te plagen? Zou haar leven compleet zijn zonder een zuster en haar vriendje om te vernederen? Maar dan na het rouwen van deze realiteit - dat mijn dochter (tenzij ze een stepsibling verdient) de nummer een ster op onze planeet zal zijn - heb ik het niet alleen geaccepteerd, maar ik begon ook dol te zijn op het hebben van een enig kind. In plaats van me slecht te voelen, ben ik dol op mijn enige kindrelatie. Hier zijn zes redenen waarom ik me niet slecht voel omdat ik een enig kind heb.

1. Geld geld geld. Moooney

Voordat mijn ex-man en ik uit elkaar gingen, was het geld krap. Nu dat ik een alleenstaande moeder ben, is het strakkere. Als een kind, mijn familie ging kort door geld problemen, en ik herinner me de stress van dat zeer goed. Het kalmeert me om te weten dat ik met slechts één kind slechts één extra mond heb om me zorgen over te maken, in plaats van veel. Dat als mijn dochter een activiteit wil doen of ergens cool wil worden, zoals een speelmuseum of een show, ik haar kan nemen - of samen met haar vader kan zorgen dat het gebeurt. Als ik nog een kind had, zou ik deze kansen voor mijn eerste kind moeten sluiten. Misschien zien we Disney World nooit, maar met één kind kan ik haar mijn uiterste best doen op mijn minimale manier. Dit betekent niet dat mensen zouden moeten "wachten" om genoeg geld te hebben om een ​​ander kind te hebben. Als je blijft wachten, heb je nooit genoeg. Maar zoals wijlen Michael Jackson zei,

"Als je je baby niet kunt voeden - ja, ja - dan heb je geen baby."

Ja, ja.

2. Tijd

Ik werk nu. Ik was een moeder die thuis (meestal) bleef, maar nu ben ik 40 uur of meer per week op de klok. De tijd is beperkt.

Ik voel me schuldig omdat ik mijn dochter niet zie omdat ze op zijn dagen bij haar vader is of omdat ik werk. Een ander kind zou eenvoudigweg de tijd wegnemen die ik haar te bieden heb, en daar ben ik niet goed in. Als ik slechts een paar uur over heb, is het allemaal van haar te nemen. 3. Nabijheid

Als kind achtervolgde ik altijd mijn oudere zussen die negen, zeven en bijna zes jaar ouder zijn dan ik. Ik haatte het gevoel 'buitengesloten' te zijn, en natuurlijk vanwege het leeftijdsverschil. Plus met zoveel broers en zussen, waren er waarschijnlijk persoonlijkheids- of levensclashes. Het gebeurt gewoon. <> Met mijn dochter, het zijn wij twee. Ik ben niet druk met het helpen van een ander kind om X, Y of Z te doen. Ze heeft al mijn aandacht, en hoewel ik zeker ben dat er misschien ook valkuilen zijn, vind ik het geweldig.

Kwaliteitstijd krijgen in een huis van drie andere kinderen waren moeilijk in mijn familie tot mijn zussen vertrokken en naar de universiteit gingen. Ik vind het leuk dat ik de tijd heb om te leren over wie ze is als persoon en haar interesses. Ik kan tijd besteden aan een fascinatie van haar - iets wat ik in dezelfde mate niet met meer kinderen zou kunnen doen. <> Ik weet nu dat ik de ouder van mijn dochter ben en ik geloof niet in "ouderschap" als beste vriendin, maar op een dag als ze ouder is, vind ik het idee van ons als beste vrienden voor altijd. <4> Broers en zussen = Niet altijd Sluiten

Iedereen roept broers en zussen op als BE-ALL EN EN-ALL! Ze vergeten echter dat niet alle broers en zussen met elkaar overweg kunnen. Toegegeven, broers en zussen brengen zoveel tot het leven van een kind, maar een broer of zus betekent niet direct liefde. Twee broers en zussen kunnen botsen of volledig worden verbroken.

Ik heb sinds augustus geen van mijn zussen gehoord, ondanks het feit dat ik contact opneem. De andere hoor ik via tekst of sociale media, wat leuk is. De derde keer praat ik vrij vaak, maar we vechten soms en dan praten we een tijdje niet. Dit is hoe het onze hele leven is geweest. We kunnen het niet helpen. We houden een ton van elkaar, maar we botsen.

Je kunt niet nog een kind maken en garanderen dat je kind een beste vriend voor het leven zal hebben. Natuurlijk hopen we allemaal dat het zo zal zijn. Maar de realiteit is dat het niet altijd is. En hoewel mijn dochter al het plezier van het leven van broer of zus mist, mist ze ook het broers en zussen drama. En in plaats van broers en zussen, is ze erg onafhankelijk en volwassen geworden.

5. Mijn carrière

Ja, ik zei het. Ik ben gepassioneerd door mijn carrière als schrijver en performer. Ik hou ook van mijn dagelijkse baan. Met een kind kan ik meer tijd besteden aan mijn bezigheden en er geen slecht gevoel over hebben - of mijn kind verknoeien. <> Ik geniet ervan om moeder te zijn, maar ik hou er ook van om Laura te zijn, en daar schaam je geen schaamtedaad voor. Wat ik doe, brengt me grote vreugde. Op mijn beurt ziet mijn kind een sterke, gelukkige en gemotiveerde vrouw die in zichzelf gelooft en gaat na wat ze wil en slaagt. Geen schamel voorbeeld voor haar om als een klein meisje te volgen.

6. Mijn gezondheid

Ik had drie zwangerschappen en tijdens twee van die zwangerschappen had ik ernstige hyperemesis gravidarum. Toch heb ik maar één kind. Zoals je kunt zien aan de hand van de wiskunde, was ik geen gezonde zwangere vrouw, hoewel zwanger raken gemakkelijk voor mij was. Nu ben ik gezond en fit en voel ik me geweldig. Ik weet niet zeker of ik weer ziek kan worden of nog meer verdriet en verlies doormaak. Wie kan mij de schuld geven?

Ik sta volledig achter iedereen die veel kinderen wil, geen kinderen of slechts één. Ik zie de vreugden in al die scenario's en vind het niet mijn taak om opmerkingen te maken. Ik zou alleen willen dat vreemden zouden ophouden medelijden te tonen met de 'enige status' van mijn dochter. Ze heeft de liefde en de vervoering van twee ouders. Niet echt een snikverhaal. En na zulke moeilijke zwangerschappen ben ik zo dankbaar voor mijn gezonde maar één kind en ben ik dol op de band die ik met haar heb. Het is een zegen om haar moeder te zijn, en hoewel het de moeilijkste baan is die ik ooit heb gehad, heeft het me meer vreugde gebracht dan ik ooit had kunnen dromen. 50 beste quotes over opvoeding die voor iedereen relevant zijn die kinderen opvoedt

Klik om te bekijken (50 afbeeldingen)

Kiarra Sylvester

Blogger

Familie

Lees later

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd bij Popsugar Moms. Overgenomen met toestemming van de auteur.